Hvordan beskjære og endre størrelse på et bilde i Paint?

Det er viktig at man er klar over at dagens digitalkameraer tar bilder som er av svært høy kvalitet. Disse bildene egner seg ikke for web og må derfor gjøres om før man publiserer disse på sin webside. Her kan du lese litt mer om hvordan man justerer bildene for web.

1. Åpne Paint ved å klikke Start, klikke Alle programmer, klikke Tilbehør og deretter Paint.
Når du er ikke klikk Åpne og velg bildet du ønsker å redigere. Deretter klikk Åpne.

2. Om du ønsker å endre størrelse på bildet klikk på Endre Størrelse/Resize knappen. Et vindu vil dukke opp. Du kan velge  Piksler/Pixels og skrive inn anbefalt størrelse 900 for vannrett og 630 for loddrett hvis bildet du ønsker å laste opp er vanrett. Hvis bildet er loddrett, da gjør du omvendt - vannrett skal stå på 630 og loddrett på 900.

Størrelse kan variere litt og Hvis Behold størrelsesforhold er valgt trenger du kun å endre den vannrette verdien (bredde) eller den loddrette verdien (høyde). Den andre boksen i Endre størrelse-området oppdateres automatisk. Lagre til slutt.

Beskjære et bilde i Paint

1. For å beskjære et bilde må du klikke på Merk i Bilde - gruppen i kategorien Hjem.  Klikk og dra for å merke elementet du vil beholde i bildet og klikk Beskjær. Klikk Paint-knappen, velg Lagre som og klikk ønsker filtype for det beskårede bildet. Filtyper .jpg og .png anbefales. Skriv inn et nytt filnavn i Filnavn-boksen og klikk Lagre.

2. Klikk og dra for å merke elementet du vil beholde i bildet og klikk Beskjær. Klikk Paint-knappen, velg Lagre som og klikk ønsker filtype for det beskårede bildet. Filtyper .jpg og .png anbefales. Skriv inn et nytt filnavn i Filnavn-boksen og klikk Lagre.