HJEMMESIDE, WEBSIDE / OPPRETTE/REDIGERE / INNSTILLINGER FOR HJEMMESIDEN

innstillinger

Google Analytics, Statcounter, Site Settings, Google Adwords

Ønsker man å vite om det er noen som besøker sidene våre og ønsker man å vite noe om dem som besøker sidene våre?
Vi har valget mellom to besøkstellere, Google Analytics og StatCounter. Begge benytter en liten snutt java-script og gir omtrent den samme informasjonen om hvem som besøker siden din. Google Analytics er avhengig av at man registrer seg og henter ut informasjon via en Google-konto og er ifølge deres egne nettsider primært rettet mot å markedsføre seg. Den er mye brukt av bloggere. Les mer om Google Analytics på www.google.com/analytics. StatCounter er etter undertegnede mening best egnet for en Rotaryklubb, muligens basert på erfaring med denne brukt på min klubbs gamle hjemmesider.
For å bruke StatCounter går man til www.statcounter.com og registrer seg med klubbens side og en e-postadresse. Når man registrer seg får man noen spørsmål om hvordan telleren skal se ut, om den skal være usynlig, om hvor ofte man skal få en e- post med rapporter (hver måned, hver uke eller hver dag), hva rapporten skal inneholde m.m. Man kan velge om man vil ha en gratis versjon eller om man vil betale litt og få mere omfattende rapporter om besøkene på sidene. Når man registerer seg får man en e-post tilbake med instruksjoner og en kode som skal legges inn på sidene våre. Dette gjør man ved å klikke på StatCounter som man finner under Innstillinger-knappen  . Da åpnes WEB TRACKING CODE. Her kopierer man koden man har fått i e-posten og limer denne inn under Statcountercode.
Et eksempel på en ukentlig rapport kan se slik ut:

Dette er en enkel ukesrapport som viser hva som har skjedd den siste uken. Hvis man vil vite mer logger man seg inn på www.statcounter.com og man kan der se mye mer detaljert informasjon, som hvor besøkende geografisk befinner seg, om de bruker PC, Mac, nettbrett eller mobil, hvilket operativsystem de har, skjermoppløsning og sist men ikke minst hvilke av sidene våre de har besøkt, hvor lenge de var sidene, hvilken side de kom i fra når de besøkte sidene, når døgnet de besøkte sidene m.m. Totalt er det ca 30 typer ulik informasjon man kan få. Noen ganske få av dem er ikke tilgjengelig i gratisversjonen.

Noe av informasjonen, for eksempel Returning Visits, som logges av dette systemet baserer seg på at brukeren har tillatt informasjonskapsler i nettleseren sin.

Informasjonen er derfor ikke nødvendigvis 100% riktig siden informasjonskapsler (cookies) kan skrus av i de fleste nettlesere.Dette er en enkel ukesrapport som viser hva som har skjedd den siste uken. Hvis man vil vite mer logger man seg inn på www.statcounter.com og man kan der se mye mer detaljert informasjon, som hvor besøkende geografisk befinner seg, om de bruker PC, Mac, nettbrett eller mobil, hvilket operativsystem de har, skjermoppløsning og sist men ikke minst hvilke av sidene våre de har besøkt, hvor lenge de var på sidene, hvilken side de kom i fra når de besøkte sidene, når på døgnet de besøkte sidene m.m. Totalt er det ca 30 typer ulik informasjon man kan få. Noen ganske få av dem er ikke tilgjengelig i gratisversjonen.

Noe av informasjonen, for eksempel Returning Visits, som logges av dette systemet baserer seg på at brukeren har tillatt informasjonskapsler i nettleseren sin.
Informasjonen er derfor ikke nødvendigvis 100% riktig siden informasjonskapsler (cookies) kan skrus av i de fleste nettlesere.